La Mancha Vitt, 7-dagars

La Mancha Vitt, 7-dagars

Fler bilder

La Mancha's kompletta druvvinsatser behöver ingen sockertillsats och ger 23L färdigt vin. Druvans naturliga sockerhalt räcker att få ett gott, fylligt och lättdrucket vin med alkoholhalt på ca 11%.

La Mancha vinsatser har funnits på marknaden sedan år 1981. I en test från 1985/86 jämfördes La Mancha med andra vinsatser och segrade då med bred marginal. Ursprungligen kom all druvsaft från ett område i La Mancha distriktet i Spanien som heter Quintanar del Rey. Sedan utökades inköpen av druvsaft till andra vinländer och andra druvsorter. Garnacha och Tempranillo, typiska för Rioja-, Riesling för Mosel-, Cabernet Sauvignon för Bordeaux- samt Pinot Noir för Bourgogne-viner. Det breda utbudet borde tillfredställa även den mest kräsne.

La Mancha druvvinsatser behöver ingen socker-tillsats. Druvans naturliga sockerhalt räcker att få ett fylligt lättdrucket vin med alkoholhalt på ca 11%. Tack vare den höga halten naturligt druvsocker får man en snabb och effektiv jäsning som i de flesta traditionella vingårdar. Vid optimala temperatur-förhållanden blir resultatet rekordartat – jäsning på 5 dagar utan extra tillsatser som i 7-dagars vinsatser. Annars blir jäsningen färdig på 2-3 veckor beroende på årstiden. Vissa vinsatser innehåller ek-extrakt för att nå den rätta karaktären. En lagringstid på några månader, helst på ekfat, förbättrar avsevärt smaken för röda viner och särskilt för en Rioja.

Satsa på La Mancha vinsatser om du vill vara framgångsrik med din hembryggning.

Innehållsdeklaration: Pastöriserad konc. druvsaft, citronsyra E330 och stabiliseringsmedel SO2 E220. Renodlad vinjäst, jässtopp E224, E202 och för vitviner klarmedel. OBS! Förvaras svalt vid längre lagring. Vol. 5 lit

295,00 kr
Spara pengar! Handla för minst 999 kronor och frakten är gratis.

Mer information

Smak
Vita druvor
Alkohol
11%
Mängd
23 liter