Gotlandssnus

I oktober 2013 utsåg Dagens Industri Gotlandssnus till Årets Gasell i Gotlands Län. Priset som delades ut till landets mest snabbväxande företag var en höjdpunkt på en fantastisk resa som pågått sedan 2002 när företaget startades hemma i grundaren Henriks kök.

Henrik trodde stenhårt på idén att tillverka ett förstklassigt snus och bygga upp företaget sten för sten eller prilla för prilla som han säger. Det tog tid att få igång försäljningen, men efter några år fanns tillräckligt med kunder för att ha råd att bygga en fabrik i Roma på mellersta Gotland.

Idag tillverkar Gotlandssnus drygt 10 000 snusdosor om dagen, omsätter 30 miljoner och levererar till den nationella, amerikanska, asiatiska och europeiska marknaden. De är på väg att bli en aktör som utmanar marknadsledarna med både vanligt snus och nikotinfria produkter. Bakom framgången ligger en långsiktig strategi som präglas av att ingenting är omöjligt – det krävs bara mod.

Den allra största tillgången är medarbetarna. Utan deras vilja, tålamod och uppfinningsrikedom hade det aldrig gått så här bra – oavsett hur eftertraktade produkter, många återförsäljare och nöjda kunder de än har.

gotlandssnus

Varumärken